Uw dienstverlener voor effectief debiteurenbeheer:
advies2   beheer1   interim1   training1


Debiteurenbeheer is geen incasso!!


Zonder geld is het lastig ondernemen! Uitstaande facturen zijn de belangrijkste bron van extern kapitaal. Informatie hoe de financiële "vlag" er voor staat is dus erg belangrijk. Met goed debiteurenbeheer kan liquiditeit vergroot worden en kosten gedrukt. Met als resultaat meer mogelijkheden voor investering in nieuwe opdrachtgevers, marketing campagnes, productiemiddelen, etc.

Debiteurenbeheer is geen incasso! Dit hardnekkige misverstand zet veel ondernemers op het verkeerde been t.a.v. de keuze om het opvolgen van hun debiteuren uit te besteden. Debiteurenbeheer richt zich vooral op de activiteiten binnen de eigen onderneming. Hierbij wordt met actieve opvolging de redenen voor het uitblijven van betalingen achterhaald.

Een bestaande klant houden zal minder kosten en inspanning vergen dan een nieuwe binnen halen. Debiteurenbeheer draagt dus ook bij aan de continuïteit van de onderneming.

Kool Debiteurenbeheer en meer... biedt praktische mogelijkheden om een onderneming te helpen bij het realiseren van deze resultaten. Mogen wij dat ook aan u bewijzen?

Laatste nieuws

Zitten jouw facturen ook in quarantaine?

Het woord quarantaine is afgeleid van quarante, Frans voor veertig. Een factuur in 40 dagen betaald krijgen is onder normale omstandigheden soms al een uitdaging, maar het zijn nu geen normale omstandigheden.

Opdrachtgevers of afnemers zullen, misschien net als jij, nu bezig zijn met de continuïteit van hun bedrijf o.a. door het aanvragen van financiële ondersteuning die nu wordt geboden. Verwerking en honorering van deze aanvragen hoopt de overheid tussen de 2 en 4 weken te realiseren. En dan zijn jouw facturen de 40 dagen gepasseerd. Het is daarna ook niet zeker dat ze betaald worden als er onverwachts problemen bij de toekenning ontstaan.  Maar ook daarna is de toekomst echter onzeker.

Het is dus belangrijk om nu met jouw relaties contact te hebben en te houden over de situatie en belangstelling te tonen voor de financiën. Wat zijn hun verwachtingen en intenties t.a.v. de betalingen? Het is wellicht te vroeg voor concrete afspraken, maar aangeven dat er ruimte is voor overleg kan helpen om een voor beide partijen bevredigende oplossing te vinden. Nu is er tijd om deze bodem te leggen.

Deze persoonlijke benadering zal meer sympathie krijgen dan het versturen van de standaard e-mails of brieven. De kans dat jouw factuur onder in de stapel terecht komt is dan ook kleiner, want jouw relatie weet dat je open staat voor overleg. Met deze vinger aan de pols weet jij ook waar je aan toe bent.

Het viel mij afgelopen weken op dat deze aanpak zeer werd gewaardeerd bij mijn contacten met debiteuren en waar dat kon ook geheel of gedeeltelijk werd betaald. Daarom wil ik jullie deze informatie niet onthouden.

Niet iedereen heeft misschien tijd voor deze aanpak. Gelukkig zijn er zeer ervaren professionals die dat graag voor je doen.

Training

"Debiteurenbeheer, zelf doen!"

Op aanvraag

Meer informatie