Uw dienstverlener voor effectief debiteurenbeheer:

Zitten jouw facturen ook in quarantaine?

Het woord quarantaine is afgeleid van quarante, Frans voor veertig. Een factuur in 40 dagen betaald krijgen is onder normale omstandigheden soms al een uitdaging, maar het zijn nu geen normale omstandigheden.

Opdrachtgevers of afnemers zullen, misschien net als jij, nu bezig zijn met de continuïteit van hun bedrijf o.a. door het aanvragen van financiële ondersteuning die nu wordt geboden. Verwerking en honorering van deze aanvragen hoopt de overheid tussen de 2 en 4 weken te realiseren. En dan zijn jouw facturen de 40 dagen gepasseerd. Het is daarna ook niet zeker dat ze betaald worden als er onverwachts problemen bij de toekenning ontstaan.  Maar ook daarna is de toekomst echter onzeker.

Het is dus belangrijk om nu met jouw relaties contact te hebben en te houden over de situatie en belangstelling te tonen voor de financiën. Wat zijn hun verwachtingen en intenties t.a.v. de betalingen? Het is wellicht te vroeg voor concrete afspraken, maar aangeven dat er ruimte is voor overleg kan helpen om een voor beide partijen bevredigende oplossing te vinden. Nu is er tijd om deze bodem te leggen.

Deze persoonlijke benadering zal meer sympathie krijgen dan het versturen van de standaard e-mails of brieven. De kans dat jouw factuur onder in de stapel terecht komt is dan ook kleiner, want jouw relatie weet dat je open staat voor overleg. Met deze vinger aan de pols weet jij ook waar je aan toe bent.

Het viel mij afgelopen weken op dat deze aanpak zeer werd gewaardeerd bij mijn contacten met debiteuren en waar dat kon ook geheel of gedeeltelijk werd betaald. Daarom wil ik jullie deze informatie niet onthouden.

Niet iedereen heeft misschien tijd voor deze aanpak. Gelukkig zijn er zeer ervaren professionals die dat graag voor je doen.

Facturen per email, komen die wel aan?

De laatste tijd word ik steeds vaker geconfronteerd met betalingsproblemen over facturen die naar een e-mailadres van de klant zijn verstuurd. Deze facturen worden automatisch vanuit de administratie verzonden.

Lees meer: Facturen per email, komen die wel aan?

Waarom worden facturen niet betaald?

Het incasseren van openstaande facturen is vaak aan een externe partij uitbesteed. Hiermee wordt het geld van de debiteur ontvangen, maar niet altijd antwoord gegeven op de vraag waarom de facturen niet in eerste instantie werden betaald.

Lees meer: Waarom worden facturen niet betaald?